Archívum

Vadászfelelősség biztosítás

 

Az Országos Magyar Vadászkamara 2013-tól ismételten a Groupama Garancia Biztosítóval kötött szerződést a vadász felelősség- és balesetbiztosítási szolgáltatásra, melynek feltételei a következők:

Vadászfesztivál

2012. 11. 12.

Magyarország vadgazdálkodásának, erdőgazdálkodásának, természetvédelmének nem csak nagy hagyományai vannak, de európai mércével mérve is jelentős, kiemelkedő helyet foglalnak el. A XXI. Század nagy kérdése, hogy a környezetvédelemmel együttesen ezek a tényezők milyen irányba viszik a világot? Sorsfordító kérdés ez!

Vizslavezető tanfolyam

2012.10.28.

 

A Zalavölgye  Vt. Egervár, területén 2012.augusztus 11-én kezdtük el a már hagyományosnak mondható alapvizsgára és vadász alkalmassági vizsgára felkészítő tanfolyamot. Ugyanis vadászaton csak vadász alkalmassági vizsgával rendelkező kutya vehet részt. Tíz foglalkozást terveztünk, amit hétvégeken meg is tartottunk.

Kedves Vadásztársak!

2012. 10. 03.

Segítsünk, hogy Lassu Levente műtét utáni kezelése mielőbbi gyógyulást hozzon!

Sokunk által nagyra becsült vadászbarátom dr. Bod Lajos nyolc éves unokája hónapok óta fantasztikus türelemmel küzd a csontrákkal. Harcát szülei és nagyszülei minden eszközzel segítik, de anyagi forrásaik mostanra teljesen kiapadtak. Ezért kérjük, aki teheti, anyagilag segítsen a családnak, hogy a mielőbbi gyógyulás ne csak remény legyen!

...

„MICRO-PROJEKTEK TÁMOGATÁSA 2011”
JCI-MICRO-201 1

2012. 09. 16.

A Zala Megyei Vadásztársaságok, Vadgazdálkodók és Vadászok Szövetsége a Junior Chamber International „MICRO-PRQJEKTEK TÁMOGATÁSA 2011” pályázatán „A Vadászok az erdőben az erdő- ért” címmel támogatást nyert a tavaszi természettakarítási programjához. A projekt időszak alatt a következő akciók megvalósítására került sor: ...

Vadászkutyás programok a Zalai Vadászati Évadnyitón

2012. 09. 16.

2012.09.01.-én a Zala megyei vadásznap keretében változatos kutyás programokkal várták az érdeklődőket a szervezők. Először Osadczuk Csaba rövidszőrű és Zámbó Zoltán drótszőrű magyar vizslájának munkájában gyönyörködhettünk, akik magas fokú képzettségről tettek tanúbizonyságot a fegyelmező gyakorlatok során: láthattunk elfektetést, helyben maradást, előreküldést, fektetést sípra és kézjelre...

FESTETICS TRÓFEASZEMLE

2012.09.16-től

 

Félezernél több trófeával Keszthelyen

Keszthely - Az 1971-es vadászati kiállítás óta nem mutattak be egyszerre annyi trófeát, mint az első alkalommal megrendezett Festetics trófeaszemlén. A történelmet író, rendkívüli tárlatot szombaton nyitották meg a Helikon kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán.

Rajzpályázat

2012. 09. 05.

„Erdők mélyén, vadak útján” rajzpályázat 2012. 09. 05.

A meghirdetett pályázatra 190 szebbnél-szebb alkotás érkezett, alsó-és felsőtagozatos kategóriában, az andráshidai Öveges ÁMK óvodás kategóriában is küldött alkotásokat. A zsűri tagjai a következők voltak: Elnöke: Rékasi Csaba - festőművész tagjai: Heizlerné Pető Margit – a zalaegerszegi Belvárosi Általános Iskola rajz tanára, Polster Gabriella – természetfotós

Vadászvizsgára felkészítő ismeretterjesztő előadások

2012.09.21-től

 

a Zala Megyei Vadászszövetség szervezésében 2012. szeptember 21-től Zalaegerszegen, a Vadászkamara irodaházában, a vizsga helyszínén, Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 39. szám alatt. Jelentkezés a 92/599-440, vagy Néber Szilveszter fővadásznál a 30/239-4655 telefonszámon. A csoporthoz 2012. október végéig lehet csatlakozni.

Jogszabályváltozások

2012. 09. 05.

- A Vhr. 55. §-a a következő (3) és (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Nem kell vadászvizsgát tenni annak, aki

    a) felsőfokú vadgazdálkodási képzettséggel;

    b) iskolarendszerű képzésben szerzett középfokú vadgazdálkodási képzettséggel;

    c) iskolarendszerű képzésben szerzett alapfokú vadgazdálkodási-vadászati képesítéssel rendelkezik a 8. számú ...

VADÁSZNAP 2012 – SOHOLLÁR

2012.09.01.

Az idén 2012. szeptember 1-én ismét a festői Bak-Sohollári völgyben szervezte meg a megyei vadászati évadnyitót a Zala Megyei Vadászszövetség, a Zala Megyei Vadászkamara és a Zalaerdő Zrt. A csöpörgős, borús idő ellenére is több száz érdeklődő vett részt az ünnepélyes megnyitón. Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke nyitotta meg a rendezvényt a Hét Vezér Emlékhelynél. Magyarországon  a gazdáknak, az erdészeknek és a vadászoknak szövetséget kell kötniük, mert  közösen kell megtalálniuk az utat a  vadkárok rendezéséhez, a vadorzók elleni fellépéshez, a természet megóvásához. – mondta beszédében.

Az Országos Agarász Egyesület bemutatkozása Sohollárban

2012. 09. 01.

A szombati Zalai Vadásznapra az eddig megszokottnál is jobban készült az Országos Agarász Egyesület vezetősége és családunk is. A szervezők több lehetőséget biztosítottak a szerepléshez, mert szűkebb pátriánkban Keresztes János elnök és én láttuk vendégül agarász társainkat. Erre a napra igyekeztünk bemutatni az OAE új arculatát, elkészült a rendezvénysátor, molinók, szórólap és más szükséges kellékek. Reklámoztuk egy baráti coursing keretében a magyar agarat, új facebook portálunkat, következő rendezvényeinket.

Hivatásos vadászok Országos Szakmai Versenye 2012 - Karapancsa

  2012.08.15

 

Impozáns környezet, professzionális szolgáltatás, felkészült versenyzők, szigorú pontozóbírók. Távirati stílusban így foglalható össze az augusztus 9-11. között megrendezett hivatásos vadászok országos szakmai versenye.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

Ifj. Bebes Tibor

a Rendészeti Védegylet volt főtitkára, az Újvárfalvai Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság volt vadászmestere, a Nagykanizsai Erdészeti Dolgozók Vadásztársaság volt titkára 2012. szeptember 02-án, 49 évesen, méltósággal viselt súlyos betegségében elhunyt. Búcsúztatására szeptember 07-én 10.00 órakor Nagykanizsán, az úttörő utcai kápolnában, temetésére a fenti napon 11.00 órakor Nagykanizsán, a kaposvári úti temetőben kerül sor.

Zalai Vadászati Évadnyitó

2012. 09. 01.

 

Bak-Sohollár 2012

Felhívás vadétel sütő és főzőversenyre

2012. 09. 01.

 

A Zalai Vadászati Évadnyitó Ünnepség keretében 2012-ben ismét hirdetünk vadétel sütő és főzőversenyt, amely azt hivatott eldönteni, hogy megyénk melyik részén készítik a legfinomabb vadételeket.

 

A rendezvény időpontja: 2012. szeptember  1.

FELHÍVÁS

2012. 09. 01.

vadászkutyák részére szépségversenyre

A Zala Megyei Vadászszövetség és a Zala Megyei Vadászkamara a 2012. évi Zala Megyei Vadásznapon vadászkutyák részére szépségversenyt rendez. Az FCI által elismert valamennyi vadászkutya nevezhető: terrierek, tacskók, kopók, lajkák, vizslák, szetterek, retriverek, spánielek, agarak.

Versenyeredmények 2012

2012. 06. 23.

Gyenesdiáson került megrendezésre a Zala Megyei Hivatásos Vadászok Versenye 2012. június 22-én, melyre az idén 17 versenyző nevezett. Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődött az elméleti és gyakorlati feladatokból álló verseny: feleletválasztós tesztkérdések vadászat, vadgazdálkodás témakörökből, vadászati kultúra teszt, kürtjel-, ragadozó madár-, tojás-, növény-, nyom-, hullaték-, és lőszer felismerés, trófeabírálat, sörétes és golyós lövészet képezték a feladatokat.

 

Új civil törvény 2012

2012. május 30.

 

 A vadásztársaságokra, mint egyesületekre, valamint azok szövetségeire 2012. január 1-ig az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései voltak az irányadóak. 2012. január 1-jével megjelent több olyan jogszabály, amely a civil szervezetek alapításával, gazdálkodásával, működésével, támogatásukkal, bírósági nyilvántartásukkal kapcsolatos szabályokat tartalmazza, illetve e jogszabályok több egyéb jogszabályt módosítottak.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI ÉRTEKEZLET

2012. 05. 15.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Vadászkamara között létrejött megállapodás alapján, a helyi sajátosságokkal kiegészítve jött létre a Lenti Rendőrkapitányság és a területén működő Erdészetek és Vadásztársaságok közötti együttműködési megállapodás. A résztvevők működési területén országosan is kiemelkedő természeti értéket képviselő vadállomány él. A zavartalan és eredményes vadgazdálkodás segítése, a személy és vagyonbiztonság védelme, az előforduló -vadállományt veszéllyeztető ...

A Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség

 

„Erdők mélyén, vadak útján” címmel

 

rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek számára

alsó és felső tagozatos korcsoportban.

Országos CAC Kutyakiállítás Zalaegerszeg

 

2012. június 30. Gébárti Szabadidőközpont Kézművesek Háza

2012. július 1. CACIB Lendva

Söpörjünk végig a városon

2012. 05. 15.

2012-ben csatlakozott a már ismert köztisztasági akcióhoz a Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség, a Szép Zala Vadásztársaság és a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság is, melyet a Városgazdálkodási Kft., ZMJV Önkormányzata, a Zala Depo Kft., valamint a Kvártélyház Szabadtéri Színpad Kft. hirdetett meg. Tavaly egyszeri megmozdulásként indult a program, melynek célja elsősorban a szemléletformálás és figyelem felkeltése volt. Idén már az egyes városrészek lakóközösségei is csatlakoztak az önkéntes szemétszedéshez.

A Zala Megyei Vadászszövetség és a Vadászkamara megkezdte 2012 évi a környezettisztítási programsorozatát

2012. 05. 12.

Zalaegerszeg - Önkéntes szemétszedőket várt a hétvégén a Zala Megyei Vadászszövetség és Zala Megyei Vadászkamara. A vadászok fontosnak tartják, hogy évről évre hulladékgyűjtő akciókkal hívják fel a figyelmet környezetünk megóvására. A Zala Megyei Vadászszövetség és Vadászkamara évről évre környezettisztítási akciót szervez.

Föld napja 2012

2012. 04. 20.

Az idén folytatódott az a gyümölcsöző együttműködés, amelyet 2011-ben kezdett meg a Zala Megyei Vadászkamara és a Szabad Zöldek Egyesülete. Tavaly a Föld napját már együtt ünnepeltük a Festetics kastélyban: „A vadászat, mint aktív természetvédelem” volt a téma.

A Szabad Zöldek Egyesülete évtizedek óta folytatja környezet- és természetvédő tevékenységét a Kis-Balaton és a Keszthelyi öböl Régióban. A Régió általános iskoláiban évek óta működtet Zöld Klubokat az Egyesület. Az ismeretterjesztésen és a természetvédő tevékenységen kívül célunk...

Környezettakarítási felhívás

2012. április 16.

Az emberiség fejlődésének utóbbi évtizedeiben egy olyan kedvezőtlen átalakulási folyamat indult meg, melynek tudatos befolyásolása nélkül a környezet, a fokozott romlás következtében már nem tudja zavartalanul biztosítani az életfeltételeket.

A világméretűvé váló környezeti problémák mindenki számára világossá tették, hogy a meggondolatlan fogyasztásnövekedés és az ezzel járó gazdasági fejlesztések, valamint földünk erőforrásainak felélése már a jövő generációjának és a körülöttünk levő élővilág túlélési esélyeit fenyegeti.

Szakmai tanácskozás Zalaegerszegen

2012. március 20.

Az Országos Magyar Vadászkamara Zala megyei Területi Szervezetének Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága a Zala Megyei Vadászszövetséggel és a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályával közös szervezésben 2012. március 20-án Zalaegerszegen a vadásztársaságok és vadgazdálkodók vezetői és hivatásos vadászai részvételével szakmai tanácskozást tartott. A tanácskozás összehívására azért került sor, hogy a vadásztársaságok és vadgazdálkodók képviselői közvetlen tájékoztatást kapjanak a vadászati- és fegyvertörvény módosításáról, valamint az érdekképviseleti szervek jelenlegi helyzetéről.

Módosult a fegyvertörvény

2012.március 12

Tisztelt Vadásztársak!

A jogalkotók elfogadták az OMVK és az OMVV nevében 2011. év elején előterjesztett valamennyi módosítási javaslatunkat, melyeknek kizárólagos célja a jelenleg hatályos jogszabályok feleslegesen bürokratikus előírásainak, eljárási rendjének és esetenként megalapozatlan előírásainak a megszüntetése volt. Az elfogadott módosítások eredményeként nem csupán a lőfegyvertartó vadászok és sportlövők helyzete könnyebbedett azonban, a módosult eljárások az érintett rendőrhatóságok számára is költségcsökkentést eredményeznek.

Kittenberger Kálmán Sajtópályázat

2012. 03. 05.

 

Az Országos Magyar Vadászkamra és az Országos Magyar Vadászati Védegylet
ebben az évben is meghirdeti hagyományos sajtópályázatát.
A kiírás célja nem változott – a civil sajtót, ezen keresztül a széles közvéleményt kívánjuk elérni.

Tisztelt Vadászkamarai Tagok!

2012. március 1.

Ezúton szeretném felhívni a figyelmüket,
hogy  a Praktiker Áruház megújította
partnercéges szerződését a Zala Megyei Vadászkamarával.

Ünnepeltek a vadászok

 2012. február 17.

Az idei zalai báli szezon kiemelkedő eseménye volt a 20. alkalommal megrendezett Megyei Vadászbál.  A február 11-én, az Arany Bárány Hotel télikertjében tartott jubileumi rendezvényen 240 vendég volt jelen. A bál fővédnöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, védnökei Gyutai Csaba országgyűlési képviselő, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Rigó Csaba kormánymegbízott, Feiszt Ottó az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Pálinkás Róbert Zala Megyei Vadászszövetség elnöke és Dr. Nádor László a Zala Megyei Vadászkamara elnöke voltak.

 

VADÁSZJEGY ÉRVÉNYESÍTÉS

A vadászjegy érvényesítése az előző évek gyakorlatának megfelelően egyénileg és csoportosan történik.                               

Csoportos vadászjegy érvényesítés esetén a vadászatra jogosultak – Zala megyében állandó lakcímmel rendelkező tagjai és alkalmazottai részére – névjegyzék alapján érvényesíthetik a vadászjegyeket.

Időpontot nem határozunk meg előre, kérjük a vadászatra jogosult szervezetek vezetőit, képviselőit, hogy előzetesen egyeztessenek időpontot a sorban állás elkerülése végett.

 

 

 

Vadászvizsgára felkészítő ismeretterjesztő előadások

 a Zala Megyei Vadászszövetség szervezésében várhatóan 2012. január 27-től Zalaegerszegen, a Vadászkamara irodaházában, a vizsga helyszínén, Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 39. szám alatt. Jelentkezés a 92/599-440, vagy Néber Szilveszter fővadásznál a 30/239-4655 telefonszámon. A csoporthoz 2012 február végéig lehet csatlakozni!

 

 

Megyei Vadászbál

 

ZALAI GÍMSZARVASÉRT  Alapítvány

Adjunk egy részt a civileknek - 1%

 

 

Boldog Ünnepeket!

 

Emlékülés

A Magyar Tudományos Akadémia Erdészeti Bizottsága és a Magyar Országos Vadászkamara Kulturális Bizottsága 2011. november 11-én Budapesten a Vajdahunyad várban tudományos ülésen emlékezett meg az 1971-es Budapesti Vadászati Világkiállításról.

 

A Vadászati Hatóság beszámolója a 2011. évi gímszarvas bika vadászat eredményeiről

 A Zala megyei vadászatra jogosultaknak a 2011. vadászati évben 1500 gímszarvas bika elejtésére van lehetőségük. Ebből időarányosan (2011. november 9.) az alábbi táblázatban feltüntetett számú gímtrófeákat mutatták be a trófeabírálaton.

Trófea bemutató Szentpéterföldén

Soha nem tapasztalt embersereg gyűlt össze a szentpéterföldei vadászház közelében, hogy szemügyre vegye az idei szarvasvadászat elejtett bikáinak zalai trófeáit. A bemutatót, szokás szerint, ezúttal is a Bánokszentgyörgyi Erdészet rendezte. A látogatókat mindenekelőtt a Tolna megyei Bátaszéki Vadászegylet különlegessége, a 22,2 kilogramm tömegű gím, barkás hulajtott trófeája érdekelte, mivelhogy ilyet legtöbben még nem láttak.

Vadászkutya-szépségverseny Zalában

2011.08.27.-én rendezte meg hagyományos vadászkutya-szépségversenyét a vadásznap keretében a Zala megyei Vadászkamara. A negyedik alkalommal meghirdetett program népszerű a vadászkutyások körében, a nevezési létszám mindig magas, idén a nagy meleg sem tudta elriasztani a tulajdonosokat a részvételtől. A szervezők idén is kitettek magukért, hűvös árnyékban, évszázados fűzfa alatt álltak a ringek, a közelben mesterséges tó biztosított lehetőséget pancsolásra, úszásra, felfrissülésre az ebeknek. A vadászkutya-bemutató keretében Osadczuk Csaba (Gyurkóvári kennel), a MEOE Nagylengyeli Szervezetének tagja mutatott ízelítőt a magyar vizslák munkájából Magasparti Rutinos Luca, Józsalaki Alfonz és Léna nevű rövidszőrű magyar vizsláival dolgozva. A mezei munka keretében láthattunk nyúl és fácán vonszalék kidolgozását, feltétlen elhozásokat, vadmegállást, mezei keresést, fegyelmi gyakorlatokat (ültetés, fektetés, helyben maradás, kézzel-síppal való irányítás) valamint akadályból elhozást. A vízi munka során az irányíthatóság bemutatására, kacsaspúr kidolgozására és lőtt vad mély vízből történő elhozására került sor. 

 VADÁSZNAP 2011 – SOHOLLÁR

 Az első, 1990. évi Zala megyei Vadásznap szervezői arra vállalkoztak, hogy a vadászokkal, erdészekkel, az érdeklődőkkel megismertessék a régmúlt idők – megőrzésre érdemes – szokásait, hagyományait. Az elmúlt két évtizedben a vadászati évadnyitók, a megyei és országos vadásznapok részeivé váltak vadászéletünknek, és új értékekkel gazdagították vadászati kultúránkat. Ünnep lett ezekből a vadásznapokból, ahol a vadászati kitüntetéseket, elismeréseket, díjakat átadhatjuk, ahol fogadalmat tehetnek az új vadászok, ahol tiszteleghetünk a zászlóink előtt, elénekelhetjük a himnuszunkat, ahol kiállíthatjuk a trófeáinkat...